Universal Robots – kollaboratív robotok

Universal Robots – kollaboratív robotok

A dán Universal Robots kollaboratív robotjai vagy más néven cobotjai megkönnyítik a munkát minden vállalat számára, amely egyszerűsítené, automatizálná és pontosabbá tenné a különböző gyártási és összeszerelési folyamatokat. A cobotok használata egyszerre növeli a munkahelyi biztonságot, valamint fokozza a cég hatékonyságát, akár olyan területeken is kiegészítve az emberi munkaerőt, ahol az emberi, kétkezi munka korábban nem volt alkalmazható.

Az Universal Robots termékei bármely gyárban rugalmasan használhatók, könnyen üzembe helyezhetők, és egyszerűen pozícionálhatók új munkaállomásra. A neves dán gyártó kollaboratív robotjai a legkülönbözőbb iparágak számára jelenthetnek ideális megoldást.

Kollaboratív robot

Biztonságos használat

Az Universal Robots gépei minimális emberi felügyelet mellett is maximális hatékonysággal és biztonsággal képesek működni. A cobotok segítségével a korábban csak nehezen vagy nagy kockázattal elvégezhető feladatok leegyszerűsíthetők, és a veszélyes helyzetekben is csak emberi erőt használó munkavégzés biztonságosan kiváltható.

A kollaboratív robotok számos különböző feladatot képesek ellátni, így könnyedén alakíthatók az adott munka elvárásai szerint. A cobotok biztonságos módon helyettesítik az emberi munkaerőt, legyen szó repetitív feladatok elvégzéséről vagy éppen olyan, veszélyes munkafolyamatokról, amelyek korábban gyakran okoztak fizikai sérüléseket a dolgozók számra.

Miért válassza a kollaboratív robotokat?

A cobotok segítségével növelheti vállalata versenyképességét, hiszen egyszerre fokozhatja a termelést, valamint teheti pontosabbá a munkavégzést.
A cobotok nagy munkabírású készülékek, amelyek minimális karbantartás mellett is hatékonyan működnek.
A cobotok könnyen alkalmazkodnak a változó megrendelői és piaci igényekhez, ezért egyszerűen igazíthatók az újabbnál újabb munkafolyamatok sajátosságaihoz.
A cobotok előképzettség nélkül is gyorsan telepíthetők és könnyen beprogramozhatók, így egyszerűen munkába állíthatók.

Alkalmazza a cobotokat a legkülönbözőbb ipari folyamatokban!

  • Cobotok a logisztikában: legyen szó csomagolásról vagy éppen raklapozásról, a kollaboratív robotok óriási segítséget nyújthatnak nehéz dobozok emelésében.

  • Cobotok az összeszerelésben: az egyik legmonotonabb munkafolyamat az összeszerelés, amely ugyanakkor rendkívüli pontosságot is igényel a dolgozóktól. A kollaboratív robotok minden eddiginél gyorsabban elvégzik a csavarbehajtással vagy más összeszereléssel kapcsolatos feladatokat.

  • Kollaboratív robotok a műanyaggyártásban: a fröccsöntés monoton és nagy pontosságot igénylő munkafolyamat. A cobotok minden részfeladatot pontosan ugyanolyan mozdulatokkal ismétel meg, minimalizálva a hibák előfordulásának lehetőségét.

  • A cobotok a ragasztásban, hegesztésben: legyen szó ragasztásról vagy pontos hegesztésről, az Universal Robots termékei gondos precizitással képesek ellátni a beprogramozott feladatot, mindezt ráadásul maximális biztonság mellett.

LÉPJEN ELŐRE!

Teremtsük meg közösen az ugrásszerű növekedés, a hatékonyságnövelés, kapacitásbővítés lehetőségeit a legmodernebb automatizálási megoldásokkal!

Nézze meg ajánlatunkat!