Karbantartás

Universal Robots, autonóm MiR robotok és egyedi célgépek szervizelése

A kollaboratív robotok az elmúlt években forradalmasították a termelést és az összeszerelési munkák elvégzését, pontosabbá és hatékonyabbá téve a munkafolyamatokat. Az egyre csak fejlődő technológiák segítségével egyre több munkafázis válik automatizálhatóvá, így a befektetett emberi erő minimalizálható, és a gyártási költségek is leszoríthatók. Azonban akárcsak a hagyományos ipari gépek, a megfelelően magas teljesítmény érdekében az automata robotok is időszakos karbantartásra szorulnak.

Karbantartási szolgáltatásunk keretében vállaljuk az általunk gyártott célgépek, automata robotok, illetve az általunk is forgalmazott Universal Robots kollaboratív robotjai vagy éppen a dán MiR robotok időszakos karbantartását és szervizelését. Legyen szó javítások elvégzéséről, cserealkatrészek beépítéséről vagy diagnosztikai ellenőrzésekről, mérnöki szakértelmünkre minden esetben számíthat. A rendszeres karbantartás elvégzésével és a felmerülő hibák gyors javításával biztosíthatja robotjai hosszú élettartamát, elkerülve a magas költséggel járó károk kialakulását.

MIR robot

Miért szükséges az időszakos karbantartás?

Úgy, mint akármilyen másik gépi eszköz, a rendszeres használat miatt időnként a magas minőségű, komplex technológiájú kollaboratív robotok is javításra szorulhatnak. A komolyabb javítások miatti hosszabb leállások vagy éppen a javítás elmulasztása miatti gyengébb teljesítmény azonban csökkentheti a gyártóüzem hatékonyságát, így fontos, hogy ezt megelőzve rendszeres karbantartásokat végezzünk. A nem megfelelően karbantartott automata robotok esetében mindemellett kevesebb élettartamra számíthat a tulajdonos, ezért érdemes minden egyes robotikai eszköz esetében szakember segítségével elvégeztetni a szükséges beállításokat, illetve javítási munkákat.

Milyen jelekből ismerhetjük fel, hogy elérkezett a karbantartás ideje?

Javítás sérülés esetén: bármely robot esetében történhetnek balesetek, amelyek az egyes gépek bizonyos alkatrészeit érintik. Legyen a gyártás során történő rendellenes használatról vagy más meghibásodás okozta alkatrészhibáról, fontos a kár mielőbbi elhárítása.

Szoftveres technikai problémák: a komplex technológián alapuló Universal Robots eszközök és más automata robotok bonyolult szoftveres megoldásokat alkalmaznak. Amennyiben hibát tapasztalunk a szoftver működésében, fontos, hogy még a mechanikai zavarok megjelenése előtt orvosoljuk a helyzetet.

Szokatlan hangok: akárcsak egy autó vagy más gép esetében, egy precíziós automata robotnál is fontos odafigyelni az egyes zajokra és szokatlan hangokra. Amikor a megszokottól eltérő zajokat tapasztalunk működés közben, érdemes mihamarabb szakember tanácsát kérni.

Túlzott energiafogyasztás: a meghibásodás jele lehet, ha a robot korábban nem tapasztalt mennyiségű áramot fogyaszt, amit a felhasználás módja vagy a gép teljesítménye nem támaszt alá, mielőbb fontos mielőbb szakszervizhez fordulni.

Inkonzisztens működés: az automata robotok legfőbb előnye, hogy az egyes munkafolyamatokat minden esetben pontosan ugyanúgy képesek elvégezni. Amennyiben egyre több hibát tapasztalunk, esetleg a robot képtelen a repetitív mozdulatok elvégzésére, mielőbbi javítás szükséges, mivel a nem megfelelő mechanikus működés akár a robot környezetében dolgozó emberek testi épségét is veszélyeztetheti.

Időszakos vizsgálat: az automata robotok nagy teljesítményű folyamatos munkára képesek, ugyanakkor a folyamatos használat szükségszerűen eredményezhet bizonyos rendellenességeket. Előzze meg a nagyobb károk kialakulását rendszeresen végzett felülvizsgálatokkal!

 

Az autonóm robotok technológiája vagy egyedi célgép gyártás kapcsán fordulna szakemberhez kérdéseivel? Lépjen velünk kapcsolatba most!

LÉPJEN ELŐRE!

Teremtsük meg közösen az ugrásszerű növekedés, a hatékonyságnövelés, kapacitásbővítés lehetőségeit a legmodernebb automatizálási megoldásokkal!

Nézze meg ajánlatunkat!

Figyelem!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy tudomásunkra jutott, hogy a mai napon BC Engineering névvel, a B&O Kft. címével vírust tartalmazó leveleket küldtek ki ismeretlenek. Tájékoztatjuk Önöket, hogy a B&O Kft. semmilyen kapcsolatban nem áll a levelek küldőjével. Felhívjuk figyelmüket arra, hogy értesüléseink szerint valaki visszaél a B&O Kft. adataival. Kérjük, legyenek óvatosak, és minden kapcsolódó ügyben kizárólag a hivatalos B&O Kft. csatornáin keresztül vegyék fel velünk a kapcsolatot.

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!